När du har bestämt dig för att ge dig ut på en resa till Sveriges största landskap, Lappland finns det en del destinationer och aktiviteter du absolut inte får missa. Lappland är stort och har ett magiskt landskap, men tänk på att avstånden är stora och restiden kan skena iväg.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi är troligen en av de mest kända destinationerna i Sverige och hit reser folk från hela världen. Jukkasjärvi är en liten by, strax utanför Kiruna och varje år sedan 1989 byggs ishotellet upp här i en ny skepnad.

Här kan du bo i ett isrum, där allting är skapat av stora isblock. Rummen har en temperatur på mellan -5 och -8°C och finns tillgängliga från december till april. Här sover du på en säng gjord av is, men med en tjock madrass ovanpå. Tack vare renskinn och tjocka sovsäckar kommer du hålla dig varm och skön under natten.

I Jukkasjärvi finns även mycket annat roligt att uppleva, missa exempelvis inte en tur med i släde med hundspann.

Vandra i Lapplands vackra landskap

Även om ishotellet faktiskt finns året runt är det kanske främst en aktivitet som passar sig under vintern. På sommaren istället kan en vandring i Lapplands landskap vara en alldeles utmärkt aktivitet.

Att vandra i Lappland skiljer sig en hel del från att vandra leder i södra Sverige och du behöver vara förberedd genom att exempelvis ha rätt utrustning och framför allt rätt kläder. Vandringskläder och utrustning kan måste gånger vara relativt dyrt, men Remember Flex https://kreditkortguiden.se/kort/remember-flex/ erbjuder bra rabatter i många butiker, så att du slipper betala fullpris för din utrustning.

Du kan också betala ditt boende med ditt Remember Flex kort och få exempelvis upp till 10 % rabatt om du bokar hotell via Expedia.

Under din vandringstur kan du gärna passa på att fiska då det finns gott om sjöar i Lappland. Tänk på att du oftast behöver ha fiskekort.

Besök Plupp i Gällivare

Kanske kommer du ihåg den blåklädda figuren Plupp från barnböcker när du var liten. Visste du att han bor i Gällivare? Längst med Vassaraälven hittar du hembygdsområdet och den så kallade Pluppskogen. Där i en kåta bor självaste Plupp och har du tur är han hemma.

Efter ditt besök hos Plupp, kan du checka in på Gällivare Camping för att spendera natten i en stuga. Håller du ögonen öppna och har lite tur kan du även få uppleva ett norrsken under natten.